Nu lanserar vi möjligheten att kontrollera ditt larmsystem med rösten

Vi gillar teknik & funktioner som förenklar vardagen för våra kunder. Som ett av de första larmbolagen på den svenska marknaden lanserar vi nu möjligheten att styra ditt larmsystem ...

Här är vad som är nytt och några av viktigaste delarna med vår nya funktion.

1: Styr hela scenarion med rösten

Scenarion gör att du kan kontrollera flera olika komponenter med ett enda kommando. Du kan bl.a styra ditt larmsystem, termostat, lås & belysning. Du kan själv skräddarsy dina egna scenarion eller använda de förvalda scenariona (Hemma, Borta, Sova, Vakna upp). När du vill styra dina scenarion med rösten så väljer du själv vad du skall säga för att ditt scenario skall aktiveras. Genom att säga exempelvis “Scenario Sova” kan ditt Sova scenario aktiveras vilket gör så att ditt skalskydd aktiveras, dina lampor släcks, dina dörrar låses osv.

2: Larma på & av systemet

Du kan aktivera larma på & av hela ditt larm eller bara ditt skalskydd med rösten.

  • “Larma huset” – Kan aktivera hela ditt larm
  • “Larma skalskydd” – Kan aktivera ditt skalskydd
  • “Larma av huset” – Kan larma av ditt hem (kräver inloggning med Touch ID eller PIN-kod

Jag äger inget som är värt att stjäla

Genom att använda röststyrning kan du enkelt tända och släcka din belysning eller stänga av sätta på dina smartplugs.

Hur lägger jag till röststyrning?

  • Funktionen röststyrning finns just nu tillgänglig för dig med iOS 12 (iPhone).
  • Tjänsten aktiveras i din app under Appinställningar genom att klicka på Siri-kortkommandon.
  • Därefter använder du Siri på din iPhone genom att hålla inne hemknappen.

 

BEGÄR EN OFFERT

Tre sätt att minska vardagsstressen med Omnipoint

Många tror att smart hemsäkerhet enbart handlar om trygghet och möjligheten att skydda hem och egendom från oönskade besök. Omnipoint gör mer än så, och här kommer tre tips på hur vi kan hjälpa dig skapa både en vardag och ...

Många tror att smart hemsäkerhet enbart handlar om trygghet och möjligheten att skydda hem och egendom från oönskade besök. Omnipoint gör mer än så, och här kommer tre tips på hur vi kan hjälpa dig skapa både en vardag och semester där du kan koppla av.

Paketstress?

Vi känner alla igen den hopplösa känslan som uppstår när man inväntar ett paket och leveransfirman meddelar att man kommer att dyka upp någon gång mellan 08:00 och 18:00 under dagen. Alternativen blir att antingen vara hemma hela dagen i väntan på leveransen, eller att låta budbäraren lämna paketet utanför dörr eller entré. Två alternativ som sällan passar bra i en stressig vardag.

Med Omnipoint öppnar en ny värld upp sig. Med rätt val av kameradetektorer från oss kan du se budbäraren genom vår app i samband med leverans, och du kommer dessutom kunna kommunicera genom utrustningen. Du kan dessutom både låsa upp och larma av så att budet kan lämna paketet, varpå du smidigt larmar på och låser i samband med att personen har lämnat. Kontakt med dig eller andra familjemedlemmar upprättas i samband med att någon ringer på dörren.

Semesterstress?

Man är alltid extra sårbar under semestern. Hushållets står oftare obevakat, och kriminella människor gör allt för att lista ut när det är läge att slå till. Här gäller det att ligga steget före inbrottstjuvarna, vars list ständigt utvecklas!

För att få ut maximalt av varje semester är det A & O att kunna slappna av när man är långt bort från sitt hem. Det är förstås lättare att slappna av om man hela tiden vet att allt är som det ska med hus och egendom.

Med Omnipoint kan du med hjälp av vår app titta till huset genom dina kameror, du blir omgående informerad om larmet går, och du kan dessutom både låsa och larma på distans om du exempelvis har hjälp av en granne att vattna blommorna.

Du kan dessutom schemalägga din belysning så att eventuell oönskad person på besök uppfattar situationen som om att någon är hemma, även om så inte är fallet.

Maximera myskänslan genom att elda i öppna spisen

Att kunna njuta av värme från den öppna spisen är något många ser fram emot när vinterhalvåret närmar sig, men att elda är också förknippat med vissa risker. Detsamma gäller förstås för levande ljus…

Här gäller det att vara extra vaksam och noggrann. Grundtipset är att alltid kontrollera en extra gång att eventuella ljus och brasa är släckta.

Men om olyckan mot all förmodan ändå är framme så är ett brandlarm helt avgörande för att kunna agera innan branden spridit sig för långt. Med Omnipoints rökdetektorer kan du känna dig trygg i att både du och vår larmcentral informeras omgående om det är så att något i ditt hem tyder på att det börjat brinna. På så sätt hjälps vi åt att avvärja eller minimera eventuell skada.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om hur Omnipoint kan minska din stress och öka trygghet samt dessutom sänka dina månadskostnader.

 

BEGÄR EN OFFERTs

Därför ska du välja ett smart lås från Omnipoint

Varför välja ett digitalt lås? Tekniken vi använder för att låsa och skydda våra hem och vår egendom har utvecklats under tusentals år, men aldrig lika snabbt som idag. Utvecklingen har förvandlat det gamla klassiska dörrlåset till något mycket smartare, ...

Varför välja ett digitalt lås?

Tekniken vi använder för att låsa och skydda våra hem och vår egendom har utvecklats under tusentals år, men aldrig lika snabbt som idag. Utvecklingen har förvandlat det gamla klassiska dörrlåset till något mycket smartare, och många känner inte till vilka möjligheter som finns.

Idag kan vi exempelvis ersätta nycklar med minst lika säkra system som bygger på personliga koder som i sin tur kan kombineras med identifikation av användaren. Resten av hemmets smarta produkter kan kopplas mot samma system, vilket ger helt andra möjligheter att skapa den vardag som passar för varje hushåll.

Mängder av möjligheter – Detta kan du göra med ett digitalt lås

Först och främst får du med ett digitalt lås möjligheten att både låsa och låsa upp utan nyckel. Alla våra digitala lås bygger självfallet på certifierad och noga testad hård- och mjukvara. Manövermanel eller app kan användas för på- och avlarmning.

Därtill får det digitala låset en helt ny roll i ditt hem, och dörren öppnas för helt nya möjligheter att kombinera trygghet, säkerhet och bekvämlighet.

Du kan exempelvis…

… generera koder som enbart gäller under en viss tid, eller koder som bara gäller för ett visst antal öppningar. Din hantverkare kan exempelvis få en kod som bara gäller i det tidsintervall som du har angivit, och du behöver därmed inte oroa dig över att dina extranycklar är på vift. Du kan ge städhjälpen en ny kod för varje städtillfälle, och behöver inte oroa dig över att någon obehörig skulle ha tillgång till ditt hem.

… skräddarsy sekvenshantering som gör att systemet informerar dig vid utvalda händelser. Du kanske vill ha en notifikation när engångskoden använts, eller när dina barn kommer hem från skolan. Med ett digitalt lås från Omnipoint ser vi till att du får den information du behöver, allt för att skapa en ännu större trygghet i din vardag.

… sammankoppla ditt digitalt lås med andra smarta enheter i ditt hem. Du kan exempelvis ställa in systemet så att larmning sker i samband med att du låser, eller att din termostat sänker temperaturen när du inte är hemma i syfte att minska din elförbrukning. Genom våra platstjänstfunktioner kan du även säkerställa så att temperaturen återgår till det normala i samband med att du är på väg hem. Med Omnipoint har du stora möjligheter att konfigurera en lösning som passar för dina behov.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om hur Omnipoint kan öka både din trygghet och frihet samt sänka dina månadskostnader.

 

BEGÄR EN OFFERT

Så fungerar Omnipoints sabotageskydd

Inbrottstjuvar har många olika taktiker och metoder för att bryta sig in i hemmet obemärkt. Somliga gör det i smyg utan att märkas, och andra slår till snabbt och hårt och försvinner därefter från platsen på nolltid. Med vårt sabotageskydd ...

Inbrottstjuvar har många olika taktiker och metoder för att bryta sig in i hemmet obemärkt. Somliga gör det i smyg utan att märkas, och andra slår till snabbt och hårt och försvinner därefter från platsen på nolltid. Med vårt sabotageskydd har du ett proaktivt skydd mot kriminella element som använder våld för att slå ut larmet i syfte att ta sig in obemärkt.

Vad är Omnipoint Sabotageskydd?

Inbrottstjuvar som saboterar din hårdvara gör det huvudsakligen för att förhindra ditt system från att skicka en larmsignal, i tron att varken husägare eller larmcentral då kommer att identifiera pågående försök till inbrott. Vanligaste metoden är att de bryter sig in genom huvudentrén, letar upp din centralenhet och slår ut den genom att bruka våld. Metoden bygger på att utnyttja den tid som husägare vanligtvis har på sig att larma av sitt egna system i samband med att de kommer hem, vilket normalt sätt rör sig om 30-60 sekunder. Inbrottstjuven försöker alltså slå ut larmet innan systemet hunnit bedöma om det rör sig om vanlig inpassering eller ett inbrott. Många äldre larmsystem har ingen lösning på detta välkända problem.

30 sekunder är visserligen inte mycket tid, men professionella inbrottstjuvar har mycket sofistikerade tillvägagångssätt och metoder och vet precis hur de ska agera på kortast möjliga tid.

Med larm från Omnipoint är du skyddad mot sabotage – Ditt system fungerar även om centralenheten slås ut.

Så här fungerar det:

Ditt larm från Omnipoint övervakar konstant den aktivitet som sker i och runt om ditt hem för att på ett proaktivt sätt fånga upp eventuella avvikelser från vad som är normalt. Alla dessa händelser lagras säkert och krypterat i våra molnlösningar i realtid, vilket gör att tjuven inte kan undanröja eventuell bevisning genom att bruka våld mot hårdvara eller sensorer.

Om systemet plötsligt kopplas ned innan upptäckt av eventuellt sabotage så skickas omedelbart en signal om misstänkt sabotage till både dig som användare (samt familj, vänner och grannar om så önskas) och till våra larmoperatörer. Larmoperatörerna gör därefter en professionell bedömning av situationen, och beslutar om åtgärd.

Inbrottstjuvar med hög kunskapsnivå känner till de system som nyttjar denna teknik, och väljer ofta aktivt att inte slå till mot bakgrund av detta.

Sabotageskydd ingår i alla våra paket och lösningar.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om hur Omnipoint kan minska din stress och öka trygghet samt dessutom sänka dina månadskostnader.

 

BEGÄR EN OFFERTs

Sex anledningar att välja ett smart hemlarm från Omnipoint

Det finns förstås mängder av anledningar att välja ett smart hemlarm. Här presenteras ett urval baserat på vad våra kunder tycker: Alltid användbart Ett smart hemlarm har mängder av funktioner som traditionella trygghetslösningar saknar. Bortsett från att du får skydd ...

Det finns förstås mängder av anledningar att välja ett smart hemlarm. Här presenteras ett urval baserat på vad våra kunder tycker:

Alltid användbart

Ett smart hemlarm har mängder av funktioner som traditionella trygghetslösningar saknar. Bortsett från att du får skydd mot brand och inbrott så kan Omnipoints smarta hemlarm även informera dig om när dina barn kommer hem från skolan, och med rätt val av kameradetektorer kombinerat med vår app kan du se vem som befinner sig utanför din dörr eller i din trädgård. Glömt att låsa och larma när du lämnat ditt hem? Inga problem, vår app informerar dig!

Lätt att använda

På samma sätt som äldre trygghetslösningar ofta har ett stort antal inbyggda begränsningar, så har modernare lösningar som bygger på smart teknik en helt annan förmåga att bli en naturlig del av din vardag.

Genom ett enkelt knapptryck larmar du av och på, och systemet kan kontrolleras genom både smartphones, läsplattor och smarta klockor. Du behöver alltså inte vända om och larma på från din manöverpanel innanför din dörr – allt sköts via vår app!

Proaktiv trygghet

Att veta vilka åtgärder som behöver vidtas om olyckan är framme inger viss trygghet. Men att på ett proaktivt sätt bli informerad innan något händer ger även ro och sinnesfrid. När livspusslet är svårt att få ihop känns det skönt att veta att du med ett smart hemlarm alltid får en andra chans – innan olyckan är framme! Detta oavsett om det gäller en garagedörr som lämnats öppen, eller om du drabbats av en vattenläcka.

Med ett stort urval av sensorer kan vi skräddarsy en lösning som passar för ditt hem.

Professionellt skydd

Vid en nödsituation är det viktigt att rätt åtgärd kan sättas in omgående för att minimera eventuell skada på egendom och hem. Vid sådana olyckor är det smarta hemlarmet överlägset.

Information om respektive situation skickas automatiskt över till våra professionella och certifierade säkerhetshandläggare som övervakar samtliga system 24 timmar per dygn. Du kan känna dig trygg med att kompetenta personer fattar rätt beslut för varje situation.

Pålitlighet

Pålitlighet är A&O i våra smarta hemlarm. Oavsett om strömmen gått, om telefonlinjen ligger nere eller om någon tillfogar skada till ditt system så skickas signaler om något skulle ha hänt. Detta sker via patenterad och prisbelönt teknik som utvecklats för att ge dig som kund övertaget mot eventuell inkräktare eller inbrottstjuv. Vår molnbaserade teknik gör att systemet skickar signaler även om det mot förmodan skulle kopplas ned.

Alltid tillgängligt

Oavsett var du befinner dig så har du full tillgång till ditt larmsystem. Vår teknik är anpassad för att du ska känna samma trygghet både under Thailandssemestern och vid vanliga ärenden som sker utanför hemmet.

Att kunna ta del av bildmaterial, rörlig video och ljudupptagning ger dig som kund ett helt annat lugn. Via Omnipoints smarta hemlarm kan du även generera tillfälliga avlarmningskoder vilka kan delas ut till exempelvis grannar eller vänner, om dessa skulle behöva undersöka något i ditt hem. Med rätt val av lås kan du även låsa och låsa upp din ytterdörr på distans. Ditt närområde kan agera som din förlängda arm!

Vill du veta mer om hur Omnipoint kan hjälpa dig till en både tryggare och smartare vardag?
Bli en av flera miljoner användare världen över som använder vår teknik.

Låt oss kontakta dig redan idag, eller skicka ett mail så hör vi av oss!

 

BEGÄR EN OFFERT

Fem vanliga myter om inbrott

I takt med att det blir allt mörkare återkommer ofta ett antal olika myter gällande hemlarm i allmänhet och hur man på bästa sätt skyddar sitt hem från oönskade besök av inbrottstjuvar. Här kommer en lista på vanliga missuppfattningar: Fem ...

I takt med att det blir allt mörkare återkommer ofta ett antal olika myter gällande hemlarm i allmänhet och hur man på bästa sätt skyddar sitt hem från oönskade besök av inbrottstjuvar. Här kommer en lista på vanliga missuppfattningar:

Nästan alla inbrott sker på natten

Vi har nog alla hört talas om den ljusskygge inbrottstjuven som under nattetid tar sig in i bostaden och stjäl saker av värde samtidigt som en hel familj ligger och sover.

Men vad man bör veta är att inbrottstjuvar inte enbart ej vill synas, de arbetar också hårt för att på alla tänkbara sätt undvika att träffa någon i bostaden de brutit sig in i.

Med ett smart hemlarm kan du se exakt vad som händer i ditt hem, oavsett om du själv är hemma eller inte. Kameror för både video och bildupptagning meddelar dig om något händer, och om du mot förmodan skulle missa att något händer så kopplas larmtjänst in.

Jag låser alltid, och därför är mitt hem säkert

Först och främst gäller det att vara helt säker på att man verkligen låst. Även mycket skärpta personer kan glömma att låsa om oturen är framme. Faktum är att många inbrott sker genom att inbrottstjuven utnyttjar just detta. En öppen dörr eller ett öppet fönster kan vara tillräckligt för att få en uppmärksam spontantjuv att agera.

För det andra sker tre femtedelar av inbrotten genom att någon med våld tar sig in i ditt hem. Oftast genom att en ruta krossas eller att man bryter sig in genom dörren. Här fungerar ett smart hemlarm avskräckande. Enligt amerikanska undersökningar bland kriminella så undersöker fyra av fem inbrottstjuvar om hemmet är utrustat med ett larmsystem innan inbrottet sker. Majoriteten av dessa avbryter inbrottsförsöket om ett sådant identifieras.

Jag har hund, och därför behöver jag inget hemlarm

Det är lätt att tro ett människans bästa vän också inbrottstjuvens största ovän. Faktum är dock att inbrottstjuvar sedan många år tillbaka har utvecklat metoder för att distrahera hundar genom bland annat medhavd hundmat.

Jag äger inget som är värt att stjäla

Det är mycket möjligt att du inte besitter dyrbar konst eller har källaren fylld med guldtackor. Men det innebär inte att inbrottstjuven kommer lämna din bostad tomhänt. De flesta inbrottstjuvarna har länge letat efter kontanter när de brutit sig in, men i takt med att samhället blir allt mer kontantlöst så skiftar också tjuvens strategi. Smycken, elektronik och receptbelagda läkemedel blir allt oftare stulet. För att inte tala om de dyra verktygen som ofta förvaras i garaget.

Till detta kommer givetvis den stora upplevda kränkningen när någon obehörig brutit sig in i ditt hem och dessutom kanske förstört saker.

Alla hemlarm är lätta att överlista

Detta kan delvis anses stämma om man enbart bedömer hemlarm som använder sig av telefonlinjen eller på ett mindre utvecklat vis är kopplat till ditt bredband.

Omnipoints hemlarm avväpnar på ett effektivt sätt flera kända metoder som inbrottstjuvarna använder sig utav. Larmet är uppkopplat genom en dedikerad cellulär linje som inte kan slås ut genom att man exempelvis kapar telefonlinjen. Tack vare ett högutvecklat sabotageskydd kan systemet signalera för inbrott även om centralenheten skulle utsättas för fysisk påverkan.

 

BEGÄR EN OFFERTs